اخبار شرکت

ارسال به دوست

نام شما :
نام دوست شما :
ایمیل دوست شما :

×

اشتراک گذاری


×

دکتر خوشرو در گفتگو با ماهنامه ابزارویراق

  • 1396/05/01
  • 0
  • 7500
  • نوشته روابط عمومی

 

نمایشگاه نفت، استراتژیک­ ترین و بزرگ­ترین نمایشگاهی است که هر سال اردیبهشت ماه در تهران برگزار می­شود. شرکت تولیدی سنگ سنباده آسیا - که بارها به ­عنوان تولیدکننده نمونه و برندبرتر انتخاب شده چهار سال پیاپی است که در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی غرفه دارد. مجموعه تولیدی سنگ سنباده آسیا با کوشش و درایت سه نسل درصنعت ابزارآلات، همراه با تولید بسیار باکیفیت، منشا ابتکارات قابل توجهی در تولیدات خود بوده است و علی رغم مشکلات، متعهدانه همچنان بر تولید با کیفیت و تنوع بخشی به محصولات خود ادامه می دهد. حضور در نمایشگاه فرصتی بود که پای صحبت دکتر احد خوشرو، مدیر این مجموعه تولیدی نمونه بنشینیم، تا از تلخ و شیرین­های تولید بگویند.
 
س- سنگ سنباده آسیا چهارمین سال پیاپی است که در نمایشگاه نفت شرکت می­ کند. این نمایشگاه را چگونه ارزیابی می­ کنید؟
 
ج- درمجموع خوب بود،ولی در کنار توجه بیش از حد به برندهای وارداتی و شرکت کنندگان خارجی، اگر کمی بیشتر به تولیدکنندگان داخلی توجه می­شد، قطعاً مشوق بهتری برای تولیدکننده بود. متأسفانه بهترین امکانات و سالن­ها را به برندها و کشورهای خارجی اختصاص می­دهند. خوب است ارزیابی کنند که درنهایت چقدر از جانب ایشان سرمایه­گذاری و اشتغال زایی می­شود.
 
س-کسب عنوان تولید کننده نمونه و برند برتر برای سه سال متوالی، حاصل کار سه نسل از خانواده خوشرو در صنعت ابزارآلات است. چقدر تولید با این کیفیت بالا برایتان صرفه اقتصادی دارد؟
 
ج- در ایران به دلایل عدیده­ای سرمایه­گذاری در بخش تولید، چندان صرفه اقتصادی ندارد.
 
صنعت و کارآفرینی فقط یک عشق و علاقه است. در بهترین حالت، صنایع زمانی ­که با حداکثر ظرفیت کار می­کنند، به سوددهی می­رسند و در شرایط امروز که صنایع کشور با حداقل ظرفیت فعالیت می کنند زیان دهی آن آشکار است. دلایل سود­ده نبودن صنایع تولیدی در ایران متعدد است. که به چند مورد مهم اشاره می­شود:
 
1.        بالا بودن هزینه­ های تولید
 
2.       استفاده از حداقل ظرفیت های تولیدی
 
3.      عقب ماندگی تکنولوژی
 
4.       نبودن سیاستهای حمایتی منسجم از جانب دولتها
 
5.      واردات بی­ رویه و بی­ کیفیت و ارزان خارجی که قدرت رقابت را از نظر بهای تمام­ شده از تولیدکننده سلب می­کند.
 
6.       تسهیلات بسیار گران
 
7.      فشارهای مالیاتی و تأمین اجتماعی
 
و بسیاری از موارد دیگر که مانع بازده اقتصادی متناسب با سرمایه­گذاری می­شود.
 
س- از نظر علمی چقدر تولیداتتان به­روز است؟
 
ج- مرکز تحقیقات و کنترل کیفیت سنگ سنباده آسیا، با آزمایشگاه های مجهزی که دارد، تست سنگ­های سنباده و مواد اولیه را از صفر تا صد  انجام می­دهد.
 
این تجهیزات با استاندارد EN و استاندارد ملی ایران به­روز شده است و هیچ تفاوتی با مشابه پیشرفته اروپایی ندارد. جالب این­جا است که بسیاری از این تجهیزات را بر اساس دانش و تجربه نیروهای متخصص ایرانی در داخل ساخته­ایم. از نظر کیفیت چه در تولید و چه در مواد اولیه با نمونه­های اروپایی رقابت می­کنیم. خیلی از موارد برای تهیه مواد اولیه با مراکز دانش بنیان وارد تعامل شده­­ایم وبه نتایج بسیار خوبی هم رسیده ایم، ولی وقتی حاصل همکاری علمی به مرحله تولید انبوه می­رسد، با توجه به عدم توازن در تولید و نیاز به این مواد اولیه خاص در بازار ایران دچار مشکل می­شویم و همچنان مواد اولیه خود را به صورت وارداتی از تولیدکنندگان معتبر اروپایی تأمین می کنیم.
 
 
س- آیا آمار دقیقی از میزان مصرف سنگ در ایران وجود دارد؟
 
ج- آمار رسمی دقیقی در این زمینه وجود ندارد چون حجم بالایی از واردات به صورت غیررسمی انجام می شود،ولی با توجه به مصرف بالای این کالا در صنعت امروز ایران از صنایع مادر ریخته گری تا نفت و گاز و... واردات قانونی و غیرقانونی آن با روند رو به رشدی در حال انجام است. واردات به­صورت چشمگیری زیاد شده و متأسفانه بسیاری از واردات بدون نظارت بر کیفیت از مبادی غیرقانونی انجام می­شود. واردات سنگهای سایش و برش بی کیفیت و غیر ایمن که متأسفانه امروزه فراوان و با قیمتهای نازل در بازار ایران مشاهده می شود ، خطر جدی برای سلامت نیروی کار ایران به شمار می رود؛ در صورتی که اگر سنگهای وارداتی با کیفیت بود حتی در رقابت ناعادلانه با تولید ملی قطعا می توانست این رقابت برای ما سازنده باشد. سنگهای سنباده و عملیات سنگ زنی  همواره نماد صنعت بوده است و مصارف عام و خاص در صنعت دارد.
 
س- چگونه می­توان از تولید کننده حمایت کرد؟
 
ج- بحث حمایت از تولید در شعار، محور گفتگوی چند دولت بوده ­است. لایحه­های بسیاری به مجلس رفته و کارگروه­های مختلفی در این زمینه تشکیل شده­است. موضوع منع مصرف کالای خارجی مشابه ساخت داخل در مجموعه­های دولتی یا محدودیت ورود مشابه همواره مطرح بوده­است، ولی آیا برنامه قابل اجرایی تدوین شده است و یا به همین قوانین مصوب پایبند بوده ایم؟ متأسفانه بیشتر در بند شعارگرایی بوده ایم تا عمل گرایی؛ در شرایط کنونی بسیاری از مجموعه­های دولتی قانون را دور می­زنند و نمونه­های خارجی بی کیفیت حتی با قیمتهای بالاتر از کالای ایرانی در بسیاری از صنایع مصرف می­کنند.
 
در نگاه و نگرش نه تنها دولت و کارشناسان بلکه در کلیت جامعه باید تفکر واقعی حمایت از تولید ملی، اولویت داشته باشد. در واردات و در تعرفه، نگاه کارشناسانه اتفاق بیفتد و قیمت کالای ساخته ­شده داخلی با برنامه ­ریزی، کاهش یابد. روند قانونی واردات، با توجه به حمایت از تولید داخلی کنترل شود و مقابله با قاچاق انجام شود. کمک شود با استفاده از تکنولوژی ،حمایتهای مالیاتی و رفع موانع تولید قیمت تمام­شده تولیدکننده داخلی کاهش یابد. صنعت ما امروزه سرمایه در گردش را با نرخی تقریباً ده برابر مشابه بین­المللی تامین می­کند.
 
تسهیلات باید با با حداقل سود دراختیار بخشهای مولد اقتصاد قرار گیردو با کاهش نرخ بهره های بانکی متناسب با نرخ تورم،  زمینه رونق وانگیزه در سازوکار بازار فراهم شود. نقدینگی بالای بانکها بجای انباشت به صورت سپرده های بانکی می بایست به سمت بازار تغییر جهت دهد. ما به­عنوان تولیدکننده، هیچ­گاه از تسهیلات دولتی استفاده نکرده­­ایم؛ زیرا در صورت استفاده، قطعاً نمی­توانستیم ادامه دهیم. نرخ بهره تسهیلات، عملا ضد تولید ملی است.
 
س- اگر از امروز اراده دولت، حمایت از تولید ملی باشد، چقدر می­توانید تولیدات را ارتقاء دهید؟
 
ج- در حال حاضر، اکثریت مجموعه­های تولیدی ایران با حداقل ظرفیت کار می­کنند.
 
اگر برنامه حمایت از تولید ملی جدی باشد، جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تولید را تا ظرفیت اسمی افزایش می­دهیم. ما حتی توان مالی و علمی افزایش ظرفیت اسمی را داریم. ما بدون نیاز به تسهیلات بانکی و دولتی می­توانیم با ظرفیت اسمی و با تنوع قابل اعتنا و باکیفیت بالا در خدمت صنایع باشیم. دولت می­تواند با اطمینان از همکاری ما و سایر صنایع، وارد فاز جدی برنامه­ریزی و حمایت از صنایع شود.کلیت صنعت ما امروز بیش از حمایتهای مادی نیازمند حمایتهای معنوی دولت است.
 
 
در مورد تنوع سنگهایتان و برنامه گسترش صحبتبفرمایید.
در حال حاضردر سایه لطف پروردگار به عنوان بزرگترین تولید کننده سنگهای سنباده در ایران در حال فعالیت هستیم و سنگهای فیبری سایش و برش در سایزهای متنوع و مطابق با استانداردهای بین المللی و بر اساس قطعه کارهای مختلف آهن،فولاد،چدن،استنلس استیل،آلومینیوم ،سنگ ساختمانی و ... از قطر 115 میلیمتر تا قطر 350 میلیمتر و از حداقل ضخامت یک میلیمتری تا ضخامتهای بالاتر به صورت روتین در مجموعه ما تولید می شود و سنگهای تخصصی نیز بر اساس ابعاد و مشخصات فنی ماشین آلات به صورت سفارشی تولید می گردند. مفتخریم که برای اولین بار در ایران با بهره گیری از تکنولوژی cutting thin  و با تولید سنگهای نازک برش استنلس استیل به عنوان نوآوری صنعت سنگ زنی دنیا به عنوان تنها تولید کننده این محصول در کشور نقش مهمی در خودکفایی صنعت کشور ایفا کردیم. همچنین امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته و با افزایش حجم صادرات خود ، سهم بیشتری از بازارهای بین المللی را در اختیار بگیریم. 
 
ماهنامه ابزار و یراق - شماره 48- اردیبهشت 96

 

 


مصاحبه,سنگ سنباده آسیا,دکترخوشرو,گروه توسعه صنعتی آسیامجد,ابزارویراق
نظر شما
نظرات کاربران
  • تعداد نظرات : 0
  • نظرات انتشار یافته : 0
  • در انتظار تایید : 0
  • نظرات تایید نشده : 0